"Baby Banoffe"
Banany z bitą śmietaną same w sobie brzmią już dobrze , ale z masą toffi i nutellą to już rozbrajająca kompozycja ;)Składniki:
- 350 gram herbatników digestive
- 200 gram masła
- mała puszka masy kajmakowej
- 3 banany
- 200 ml śmietany kremówki
- odrobina kakao do oprószenia lub groszki czekoladowe
- śmietan-fix
- nutella
Ciasteczka blenderujemy i mieszamy z rozpuszczonym letnim maslem.Kiedy skladniki sie polacza dodajemy 2lyzki nutelli i dokladnie mieszamy.Tak powstala mase wykladamy na sylikonowe foremki <wychodzi bez problemu ,zdecydownie bardziej sie spisuja niż metalowe foremki> i odstawiamy do lodowki na ok 2 godzi.
Po tym czasie wyciagamy delikatnie ciasto z foremek i wypelniamy masa kajmakowa <mozemy ja wczesniej lekko podgrzac,zeby latwiej dala sie nakladac>
Kroimy banany na nie za grube plasterki i wykładamy na masę kajmakową
Później ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy fix dzięki któremu śmietana bardziej ze sztywnieje. Wykładamy ja na sama górę. Oprószamy delikatnie kakao lub groszkami.
PS. Życze blogiej rozpusty;D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz