Frittata ze szparagami i kozim serem
lista zakupów :
- szparagi
- kozi ser
- bazylia <świeża>
- oregano
- płatki chilli
- jajka <6-8 średnia wielkość>
- mleko migdałowe <możne być zwykle> <pol szkl>
- pomidory koktajlowe
- sol
- cebula czerwona
- marchewka
- masło kokosowe
Jajka wbijamy do miski, dodajemy pól szk mleka i dokładnie mieszamy na jednolita masę jajeczna. Do masy dodajemy przyprawy ,płatki chilli, pokrojone zioła i sól. Gotowa masę wylewamy na patelnie...Pieczmy frittate na średnim ogniu, kiedy brzegi zaczną się lekka ścinać dajemy na gore pomidorki i sera koziego. Ściągamy z ognia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C , pieczemy do momentu ścięcia się górnej warstwy jaj.
Kiedy frittata jest już gotowa możemy ja podać ze smacznym chrupiącym chlebkiem czosnkowym.
PS Życzę Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz